Cafetaria de Ridder, anno 11-november 1959

Ons verhaal begint in november 1959 toen de opa van de huidige eigenaar naar Apeldoorn verhuisde. Hij kreeg een unieke kans voor die tijd, zijn oom bood hem een eigen bakkerij aan. Deze bakkerij was gevestigd aan de Asselsestraat 217, te Apeldoorn. Deze kans liet Opa de Ridder gelukkig niet aan zich voorbij gaan. De bakkerij werdt overgenomen en opgestart. Maar toch werd deze al snel omgezet in een snelbuffet. En zie hier, Snelbuffet de Ridder was geboren! De eerste klanten waren vooral mensen uit de directe omgeving van het snelbuffet en reizigers. Maar al snel begon de (vaste) klantenkring te groeien, en klanten kwamen uit heel Apeldoorn en omgeving.

De groei zat er gelukkig vanaf het begin af aan goed in. Midden jaren ’70 had de afzet zulke vormen aangenomen dat uitbreiding nodig was. Wat er ook ging veranderen, Opa de Ridder heeft nooit over een andere locatie nagedacht. We zijn dus al 59 jaar het vertrouwde gezicht op onze locatie aan de Asselsestraat.

In 1980 nam de tweede generatie De Ridder het snelbuffet over van zijn vader. Onder leiding van Piet en Gonnie De Ridder groeide de zaak uit tot in zijn huidige vorm. Piet en Gonnie stonden bekend in heel Apeldoorn en omgeving, niet alleen vanwege de kwaliteit die zij aanboden, maar vooral vanwege de gezelligheid! Het snelbuffet kreeg de moderne naam ‘Cafetaria’ opgeplakt, maar bleef bekend staan om zijn ambacht en gezelligheid! Piet en Gonnie de Ridder kregen in de loop der jaren twee kinderen, Anne & Roeland en ook zij zijn opgegroeid in en met het bedrijf. Beide waren zij vanaf hun tienerjaren werkzaam in de Cafetaria en zijn onderhand net zo’n vertrouwd gezicht.

Het was dan ook geen verassing meer dat begin 2013 de Cafetaria in handen is gekomen van de derde generatie De Ridder, Roeland. Samen met zijn gezin zet Roeland de familietraditie voort. Zoals u ziet zijn er al 3 generaties met heel hun hart voor de zaak bezig om het u naar de zin te maken!

Met onze eigen werkwijze (sympathiek, hardwerkend, eerlijk, gezellig) hebben we in de afgelopen jaren vele tevreden klanten gemaakt. Alle producten in onze zaak zijn met veel liefde en aandacht voor u gemaakt of ingekocht. Wist u bijvoorbeeld al dat wij onze salades, bamiballen, nasiballen, sate (stokjes en saus) dagelijks vers voor u bereiden? Onze werkzaamheden bestaan uit: het snijden van de schnitsels en hakken van de karbonades, het marineren van diverse vleessoorten en het complete bereiden van de salades.

In onze zaak zijn we nogal van de gezelligheid. En gezelligheid begint voor ons met lekker, kwaliteit en een praatje. Met dat simpele uitgangspunt maken wij bij De Ridder, in Apeldoorn, al meer dan 59 jaar naam en faam. We nemen de tijd om de allerbeste en allerlekkerste ingrediënten te vinden. Elke dag weer. Die aandacht proef je!